Τι θα κάνετε

Η Χώρα

Η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, που εγκαταλείφθηκε μετά το σεισμό του 1965, και αριθμεί σήμερα λιγότερους από 30 μόνιμους κατοίκους, θα σας μαγνητίσει με τα στενά, πλακόστρωτα καλντερίμια της, τα πολύχρωμα σπιτάκια με τις κεραμοσκεπές, την καταπράσινη πλατεία της και τη γαλήνη που αποπνέει.

chora

Το Πατητήρι

Το Πατητήρι είναι η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι της Αλοννήσου. Είναι χτισμένο σε εξαιρετική τοποθεσία με απόκρημνες πλαγιές και πεύκα που κρέμονται πάνω από τη θάλασσα. Στο πανέμορφο αυτό κολπίσκο θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες και πολλά καφέ – μπαρ, ενώ πολλά καραβάκια φεύγουν από το σημείο για μονοήμερες εκδρομές στο Εθνικό θαλάσσιο πάρκο των Σποράδων.

patitiri

 

Στενή Βάλα

Το γραφικό ψαροχώρι με τα ταβερνάκια που σερβίρουν εκπληκτικές ψαρολιχουδιές πλάι στα πολύχρωμα καΐκια που τις φέρνουν από την πιο πλούσια γωνιά της Μεσογείου, αν δε δοκιμάσετε την τύχη σας για μια συνάντηση με τις φώκιες, επιβιβαζόμενοι σε κάποιο από τα καραβάκια που πραγματοποιούν καθημερινά επισκέψεις στο θαλάσσιο πάρκο.

steni_vala

 

Παραλίες

Οι παραλίες της Αλοννήσου προσφέρονται για όσες εξερευνήσεις σας επιτρέπουν ο χρόνος και οι αντοχές σας. Βοτσαλωτές σχεδόν στο σύνολό τους, με την εξαίρεση της αμμουδερής Χρυσής Μηλιάς, με τα πεύκα να ακουμπούν στα κρυστάλλινα νερά, δίνοντάς τους το εξωτικό πράσινο χρώμα,  οι επιλογές αμέτρητες: από το δημοφιλή Άγιο Δημήτριο, μια «γλώσσα» βοτσαλωτής στεριάς μέσα σε μια εντελώς διάφανη θάλασσα, και την πανέμορφη Μηλιά, στο μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας Κοκκινόκαστρο, με το βαθυκόκκινο βράχο που μοιάζει να βουτά στα νερά του, τα πιο low profile Γυάλια, Τσουκαλιά και Μικρό Μουρτιά και την «κρυμμένη» Μεγάλη Άμμο.

kokkinokastro